Kotleciarki i plastrownice Foodlogistik
-
Przeznaczone są do krojenia na plastry oraz do porcjowania produktów świeżych, schłodzonych lub zamrożonych do temperatury -4°C. Sprawdzają się przy cięciu: mięsa z kością i bez kości, wędlin, słoniny, ryb, serów itp.
Do porcjowania dużych kawałków schabu, karkówki, rostbefu, boczku wieprzowego, rolad, ryb, serów i wędliny dedykowane są przejazdowe linie automatyczne, które eliminują przestoje potrzebne normalnie na załadunek oraz cofanie chwytaka. - Płynne i szybkie cięcie noża sierpowego zapewnia gładkie i czyste powierzchnie zarówno mięsa bez kości, jak i mięsa z kością.
- Znajdują zastosowanie w: firmach produkujących dania gotowe i produkty garmażeryjne, w centrach dystrybucji, masarniach oraz małych, średnich i dużych zakładach przetwórstwa mięsnego i rybnego.
-
Kotleciarki charakteryzuje:
- przekrój komory załadowczej: 210x235, 250x235, 360x235 mm
- długość komory załadowczej: 760, 1160 mm
- zakres cięcia: 1-32 mm, 0,5-500 mm
- prędkość do: 200, 220, 330, 200-400*, 220-440*, 330-660* cięć / min.
-
Przejazdowe linia automatyczne do plastrowania charakteryzuje:
- optymalna prędkość: 60-500 cięć / min.
- zakres cięcia: 0,5-∞ mm
- przepustowość: do 4.000 kg/h -
Dostępne modele Slicer:
Seria Classic: 21, 21+, 25, 25+, 36
Seria Comfort: 21, 21+, 25, 25+, 36
Seria Capacity: 25, 25+, 36
Przejazdowe linie automatyczne do plastrowania: 25, 36, 28

Classic 21
Przekrój komory: 210x235 mm
Długość komory: 760 mm
Długość odcięcia: 1-32 (50) mm
Wydajność do: 200 / 400 cięć/min.
Moc: 2,7 kW

Comfort 25
Przekrój komory: 250x235 mm
Długość komory: 760 mm
Długość odcięcia: 0,5-500 mm
Wydajność do: 220 / 440 cięć/min.
Moc: 5,7 kW

Capacity 36
Przekrój komory: 360x235 mm
Długość komory: 760 mm
Długość odcięcia: 0,5-500 mm
Wydajność do: 330 cięć/min.
Moc: 7,7 kW
* Zdjęcia i rysunki mają charakter poglądowy. Przedstawione wydajności są informacyjne. Rzeczywiste wydajności zależą od produktu, warunków otoczenia oraz zastosowanego wyposażenia.