Kutry MAINCA
- Przeznaczone są do mocnego rozdrabniania surowca poprzez siekanie, mielenie, mieszanie w celu osiągnięcia masy homogenicznej do produkcji wędlin lub innych farszy mięsnych, rybnych i warzywnych.
- Znajdują zastosowanie w masarniach, firmach cateringowych oraz małych i średnich zakładach przetwórstwa mięsnego i rybnego.
- Znajdują zastosowanie w masarniach, firmach cateringowych oraz małych i średnich zakładach przetwórstwa mięsnego i rybnego.
-
Charakteryzują się różną:
- pojemnością misy w litrach (od 14-75 l)
- pojemnością misy w kilogramach (od 9-50 kg)
- ilością noży głowicy tnącej -
Dostępne modele:
CM14, CM21, CM41, CM41S, CM75S - Dostępne wyposażenie dodatkowe w zależności od modelu kutra: głowica 6-nożowa, podstawa, ramie wyładowcze.

CM14
Pojemność misy: 14l
Pojemność misy: - ±9 kg
Wymiary: 894x622x565 mm
Głowica 3-nożowa w standardzie
Model stołowy – podstawa jest wyposażeniem dodatkowym

CM21
Pojemność misy: 22l
Pojemność misy: ±15 kg
Wymiary: 1030x710x980 mm
Głowica 3-nożowa w standardzie

CM41
Pojemność misy:40l
Pojemność misy: ±25 kg
Wymiary: 1380x910x1080 mm
Głowica 3-nożowa w standardzie

CM75S
Pojemność misy: 75l
Pojemność misy: ±50 kg
Wymiary: 1491x1099x1169 mm
Płynna regulacja prędkości pracy noży i misy
Głowica 6-nożowa
* Zdjęcia i rysunki mają charakter poglądowy. Przedstawione wydajności są informacyjne. Rzeczywiste wydajności zależą od produktu, warunków otoczenia oraz zastosowanego wyposażenia.