Maszyny do pakowania w MAP marki Caveco / Gruppo Fabbri
- Przeznaczone są do pakowania w atmosferze zmodyfikowanej (MAP lub ATP) świeżych produktów spożywczych takich jak: mięso, wędliny, drób, ryby, nabiał oraz dania gotowe.
- Współpracują z różnymi tackami zgrzewalnymi z tworzyw sztucznych, kartonu i innych nowoczesnych materiałów zrównoważonych. Pakowanie polega na aplikowaniu mieszanki gazów do tacki z produktem i jednoczesnym jej zamknięciu od góry folią.
- Cechuje je prosta i intuicyjną obsługą oraz praktyczne i sprawdzone funkcjonalności. Rozwiązania zastosowane w maszynach do pakowania w MAP marki Caveco to rezultat ponad 40-letniego doświadczenia tego producenta.
- Znajdują zastosowanie w sklepach, hurtowniach, hipermarketach, masarniach, firmach owocowo-warzywnych, firmach cateringowych, małych i średnich, dużych i bardzo dużych zakładach przetwórstwa mięsa, drobiu i ryb.
-
Charakteryzuje je:
- tryb pracy: zgrzewanie, próżnia, MAP / ATP, skin, extraskin
- rodzaj pracy: półautomatyczny, automatyczny
- wydajność: do 200 opak. / min.
- automatyczne rozpoznawanie formatu tacek i ich wysokości (wybrane modele)
- wyposażenie dodatkowe w zależności od potrzeb użytkownika. -
Dostępne modele:
- półautomatyczne: np. LARI, TRIO
- automatyczne - przejazdowe: TRIO plus, MAGIC 2.0, Ypsilon, Gamma, Astra, Derda, Terma.

LARI
Półautomat
Tryby pracy: zgrzewanie, próżnia, MAP, skin

TRIO
Półautomat
Tryby pracy: zgrzewanie, próżnia, MAP, skin

TRIOplus
Automat
Tryby pracy: zgrzewanie, próżnia, MAP, skin, extraskin,

Magic 2.0
Automat
Tryby pracy: zgrzewanie, próżnia, MAP, skin, extraskin,
* Zdjęcia i rysunki mają charakter poglądowy. Przedstawione wydajności są informacyjne. Rzeczywiste wydajności zależą od produktu, warunków otoczenia oraz zastosowanego wyposażenia.