Patelnie przemysłowe WOK
-
Przeznaczone są do typowego smażenia mięs i warzyw w wysokiej temperaturze. Szczególnie sprawdzają się przy smażeniu i karmelizowaniu cebuli. Znajdują też zastosowanie przy karmelizowaniu cukru.
Zapewniają powtarzalny rezultat. - Mają możliwość programowania procesów smażenia na potrzeby konkretnych receptur. Wyposażenie w mieszadło ze skrobakami zapobiega przywieraniu i przypalaniu produktu. Proces mycia jest łatwy i szybki.
- Znajdują zastosowanie w firmach cateringowych, zakładach produkujących dania gotowe, w średnich i dużych zakładach przetwórstwa mięsa, drobiu i ryb.
-
Charakteryzuje je:
- pojemność: od 200 do 700 l
- zasilanie: elektryczne, parowe, na olej termalny
- wysoka temperatura powierzchni grzania – do 250°C
- grzanie pośrednie (wersja elektryczna) - grzałki zanurzone w oleju termalnym
- wyposażenie dodatkowe i funkcjonalności
- wykonanie w całości ze stali nierdzewnej (misa AISI 316)
- stabilna mocna konstrukcja - Dostępne wyposażenie dodatkowe w zależności od modelu: dozowanie płynów do misy, automatyczny załadunek, wagi tensometryczne, chłodzenie przez podwójny płaszcz, mikser, bezpośredni wtrysk pary, systemy odcedzania itp.
* Zdjęcia i rysunki mają charakter poglądowy. Przedstawione wydajności są informacyjne. Rzeczywiste wydajności zależą od produktu, warunków otoczenia oraz zastosowanego wyposażenia.