Piece spiralne JBT Alco
-
Są stosowane do wysokowydajnej obróbki termicznej w systemie ciągłym. Zapewniają efektywne pieczenie i gotowanie na parze produktów mięsnych i warzywnych oraz panierowanych i saute.
Dzięki pieczeniu z kontrolą punktu rosy produkty zachowują soczystości i jednocześnie chrupkości. - Zwarta budowa i kompaktowa konstrukcja bębna sprawiają, że piece zajmują stosunkowo mało miejsca w stosunku do osiąganej wydajności.
- Znajdują zastosowanie w średnich i dużych zakładach produkujących dania gotowe takie jak: nuggetsy, sznycle, filety drobiowe i rybne, kotlety mielone, schabowe, kotlety kijowskie i szwajcarskie, lazania.
-
Charakteryzuje je:
- szerokość taśmy przejazdowej: 400, 600, 700, 1000 mm
- szeroki zakres regulacji parametrów: wilgotność, temperatura, powietrza
- zasilanie: elektryczne, parowe lub olej termalny
- szeroki zakres czasu pieczenia
-
Dostępne modele:
ASH 400 Pro, ASH 600 Pro, ASH 700 Pro, ASH 1000 Pro - Dostępne wyposażenie: dymogeneratory, transportery sprowadzające, bezpośredni wtrysk pary itp.

ASH 600 Pro
Konfiguracja dostępna wg indywidulanego zapotrzebowania
* Zdjęcia i rysunki mają charakter poglądowy. Przedstawione wydajności są informacyjne. Rzeczywiste wydajności zależą od produktu, warunków otoczenia oraz zastosowanego wyposażenia.