Smażalniki gastronomiczne
- Kompaktowe smażalniki przejazdowe przeznaczone do smażenia w głębokim oleju: produktów mięsnych panierowanych oraz saute, frytek, warzyw i innych.
- Znajdują zastosowanie w: firmach cateringowych, zakładach produkujących dania gotowe i produkty garmażeryjne oraz w centrach zbiorowego żywienia: takich jak stołówki, kantyny, restauracje, hotele itp.
-
Charakteryzuje je:
- długość i szerokość taśmy przejazdowej, czyli realna wydajność
- najmniejszy wymiar taśmy przejazdowej: 250x400 mm
- sposób wprowadzania produktu do oleju: bezpośrednio lub przez taśmę
- zakres czasu smażenia: 30 s - 10 min.
- zasilanie: elektryczne -
Dostępne modele:
- HostelFry 250x400, ST1 250x900, ST2 250x900
- z inną szerokością i długością taśmy przejazdowej – wg indywidualnych potrzeb na bazie standardowych rozwiązań - Dostępne wyposażenie: zintegrowany zbiornik na olej roboczy, systemy usuwania osadów i filtracji oleju, osobny transporter odprowadzający, okap i system gaszenia.

HostelFry 250/400
Wymiar taśmy: 250x400 mm
Pojemność zbiornika oleju: 28 l
Zasilanie: elektryczne
Moc: 15 kW – 400V
Wymiary: 111x744x178 cm
Wydajność do: 185 kg

ST1 250/900
produkt wjeżdża na taśmie
Wymiar taśmy: 250x900 mm
Pojemność zbiornika oleju: 75 l
Zasilanie: elektryczne
Moc: 30 kW – 400V 3F+N+TT
Wymiary: 227x845x204 cm
Wydajność do: 320 kg

ST2 250x900
produkt jest podawany bezpośrednio do oleju
Wymiar taśmy: 250x900 mm
Pojemność zbiornika oleju: 75 l
Zasilanie: elektryczne
Moc: 30 kW – 400V 3F+N+TT
Wymiary: 227x845x204 cm
Wydajność do: 320 kg
* Zdjęcia i rysunki mają charakter poglądowy. Przedstawione wydajności są informacyjne. Rzeczywiste wydajności zależą od produktu, warunków otoczenia oraz zastosowanego wyposażenia.