Wilk kątowe automatyczne KOLBE
- Przeznaczone są do przetwarzania mięsa świeżego oraz dużych kawałków mięsa mrożonego do temperatury -15°C/ -16°C do produkcji kiełbas, produktów wędliniarskich i mięsa mielonego.
- Znajdują zastosowanie w masarniach, małych, średnich i większych zakładach przetwórstwa mięsa, drobiu i ryb.
-
Charakteryzują się:
- wydajnością: do 1.700 – 4.000 kg/h
- system cięcia: Unger lub Enterprise
- średnicą gardzieli: 114, 130, 152, 160 mm
- pojemnością misy / z lejem zasypowym: 100, 160, 240/360 l
- mocą silnika: 7,5 – 30 kW
- funkcjonalnościami i wyposażeniem dodatkowym -
Dostępne modele serii AWK, AW, AWM:
AWK130-160, AW52-240/AW130-240, AW56-240/AW160-240, AWM114/100/AWM130-100, AWM52-240/AWM130-240, AWM56-240/AWM160-240 - Dostępne wyposażenie dodatkowe w zależności od modelu wilka kątowego: osłona gardzieli, płynna regulacja prędkości pracy, zwiększona moc silnika, wybór czasu mieszania, mocowanie szarpaka, automatyczny załadunek, dynamiczny separator KDS114 / KDS130, wózek na akcesoria

AWM114/100
Wydajność: do 1.700 kg/h
System cięcia: Unger D114
Średnica gardzieli: 114 mm
Pojemność zasypu: 100 l
Wielkość szarży (rozdrabnianie/mieszanie: 80 kg
Moc silnika: 7,5 kW
Wymiary: 1248x1289x1320 mm
Waga: ok. 805 kg

AWK130-160
Wydajność: do 2.500 kg/h
System cięcia: Unger E130
Średnica gardzieli: 130 mm
Pojemność zasypu: 160 l
Wielkość szarży (rozdrabnianie): 120-130 kg
Moc silnika: 15 (22) kW
Wymiary: 1386x1497x1383 mm
Waga: ok. 815 kg

AW56-240
Wydajność: do 3.750 kg/h
System cięcia: Enterprise E56
Średnica gardzieli: 152 mm
Pojemność zasypu: 240 l / 360 l
Wielkość szarży (rozdrabnianie): 220 kg
Moc silnika: 30 kW
Wymiary: 1478x1541x1975
Waga: 1.000-1.100 kg

AWM160-240
Wydajność: do 4.000 kg/h
System cięcia: Unger G160
Średnica gardzieli: 160 mm
Pojemność zasypu: 240 l / 360 l
Wielkość szarży (rozdrabnianie/mieszanie): 200 kg
Moc silnika: 30 kW
Wymiary: 1478x1529x1975 mm
Waga: 1.000-1.100 kg
* Zdjęcia i rysunki mają charakter poglądowy. Przedstawione wydajności są informacyjne. Rzeczywiste wydajności zależą od produktu, warunków otoczenia oraz zastosowanego wyposażenia.