Wilki manualne KOLBE
- Przeznaczone są do rozdrabniania mięsa świeżego do produkcji kiełbas, produktów wędliniarskich i garmażeryjnych oraz mięsa mielonego.
- Znajdują zastosowanie w masarniach, firmach cateringowych, burgerowniach oraz małych i średnich zakładach przetwórstwa mięsnego i rybnego.
-
Charakteryzują się:
- wydajnością: 850 - 1.300/2.000 kg/h
- system cięcia: Unger lub Enterprise
- średnica gardzieli: 82, 83, 98, 100, 114
- pojemnością misy / leja zasypowego: 6 - 60 l
- wielkością otworu zasypowego
- mocą silnika: 1,25 - 9,5 kW
- funkcjonalnościami i wyposażeniem dodatkowym -
Dostępne modele serii LW, TWK, TW, SW:
LW22/LW82, TWK32/TWK98, TW100/TW98, SW100/SW98, SW100H/ SW98H, SW114-I/SW114-II - Dostępne wyposażenie dodatkowe w zależności od modelu wilka: 5-cio elementowy system tnący, osłona gardzieli, powiększona misa, zwiększona moc silnika, podstawa, półka, wersja mobilna, separator.

LW82
Wydajność: do 350 kg/h
System cięcia: Unger H82
Średnica gardzieli: 82 mm
Pojemność zasypu: 6 l
Moc silnika: 1,25 kW
Wymiary: 415x477x462 mm
Waga: 62-64 kg

TWK98
Wydajność: do 600 kg/h
System cięcia: Unger B98
Średnica gardzieli: 98 mm
Pojemność zasypu: 16 /22 l
Moc silnika: 1,5 kW
Wymiary: 475x546/696x512 mm
Waga: 70-72 kg

TW100
Wydajność: do 950 kg/h
System cięcia: Enterprise E32
Średnica gardzieli: 100 mm
Pojemność zasypu: 45 / 64 l
Moc silnika: 2,9 kW
Wymiary: 545x895x576 mm / 627x1065x575 mm
Waga: 102-110 kg

SW100H
Wydajność: do 950 kg/h
System cięcia: Unger B98
Średnica gardzieli: 98 mm
Pojemność zasypu: 45 / 64 l
Moc silnika: 2,9 kW
Wymiary: 545x943x1317 mm / 627x1114x1111 mm
Waga: 108-112 kg

SW114-I
Wydajność: do 1.300 kg/h
System cięcia: Unger D114
Średnica gardzieli: 114 mm
Pojemność zasypu: 60 l
Moc silnika: 5,5 kW
Wymiary: 679x1128x1092 mm
Waga: 278-292 kg
* Zdjęcia i rysunki mają charakter poglądowy. Przedstawione wydajności są informacyjne i zależne od produktu oraz zastosowanego wyposażenia.